Потребителите на iOS използват Kayak три път повече, отколкото тези на Android

Потребителите на iOS използват Kayak три път повече, отколкото тези на Android
A A+ A++ A

Android може и да има по-голям пазарен дял от iOS, но потребителите на iOS използват платформата три пъти повече, отколкото потребителите на Android. Поне това става ясно от Business Insider, които цитират шефа на един от най-популярните сайтове за пътуване - Kayak. Според него посещенията на мобилната версия на портала през iOS са три пъти повече от тези с Android.

Теорията на Бил О'Донъл е, че потребителите, които избират Android, си купуват телефон, който отговаря на точно определени критерии или просто си купуват най-евтиния. Според него търсещите iPhone обикновено питат за него в магазина и очакват, че той ще работи като миникомпютър и ще може да замести настолния им такъв за голяма част от работата през деня.

Теорията на О'Донъл е, че при собствениците на телефони с Android нещата са различни. Хората не очакват от телефоните кой знае какво и заради това си купуват по-евтини модели, които имат по-ограничени възможности. След като започват да откриват възможностите на смартфоните, потребителите започват да търсят устройства от по-висок клас. Последното може да се окаже добро за Android като цяло, тъй като по този начин ще се появят все по-качествени приложения, а освен това ще се увеличат и приходите от платформата.

http://www.businessinsider.com/kayak-ios-usage-is-3x-android-usage-2013-1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници