Софийският апелативен съд заседава по „Наглите"

A A+ A++ A

Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу групата за отвличане „Наглите".

Подсъдимите Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Павел Петков, Любомир Димитров, Цветозар Славчев, Радослав Лебешковски и Митко Лебешковски са обвинени за извършени 11 отвличания и един опит за отвличане.

Софийският апелативен съд не успя да даде ход на делото, защото адвокатът на една от жертвите бе в чужбина до 3 декември и то бе отложено за 23 януари.

Съдебното заседание в апелативния съд ще започне в 10.30 часа, предаде Информационна агенция „Фокус".

През април само четирима от групата бяха осъдени, а други четирима – оправдани по обвинения за 11 отвличания и един опит за отвличане.

Софийският градски съд призна за виновни Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи и Даниел Димитров-Релето, които получиха по 18 години затвор, а Любомир Димитров-Гребеца бе осъден на 15 години.

Други двама от подсъдимите бяха осъдени само за незаконно притежание на оръжие, а двама - напълно оправдани.

След излизането на мотивите на съда за присъдите стана ясно, че МВР е използвало незаконни начини да документира дейността на „Наглите".

Като законово неприемлив магистратите определиха например начина, по който в сградата на ГДБОП е записан разговор между свидетеля Васил Маникатов, който според прокуратурата е и жертва на групата, с част от подсъдимите. Подслушването е извършено в служебно помещение и под формата на диалог с трима служители на МВР и заместник главния прокурор по това време Бойко Найденов.

Според съда подслушаната и документирана чрез СРС-та „беседа" не е нищо друго освен разпит на задържано лице, без да са му разяснени правата. Затова съдът не е приел това като доказателство.

#Гребеца #Васил Маникатов #ГДБОП #Любомир Димитров #Релето #Даниел Димитров #Йожи #Ивайло Евтимов #Културиста #Прокопи Прокопиев #Любомир Димитров-Гребеца #Даниел Димитров-Релето #Ивайло Евтимов-Йожи #Прокопи Прокопиев-Културиста #Софийски апелативен съд #„Наглите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници