Плевнелиев: Съветът на президентите не е съвет на старейшините

Плевнелиев: Съветът на президентите не е съвет на старейшините
Президентите Георги Първанов, Росен Плевнелиев, Желю Желев, Петър Стоянов на първата си "президентска" среща. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Не сме таен център на власт, нито съвет на старейшините, заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с неформалния съвет на президентите, в който участваха предишните държавни глави Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

„Неформалният съвет няма амбицията да взема решения на тъмно, а имаме човешката нагласа като хора, които работят за българската държава, които имат мнение и съзнават, че нашето общество понякога е разделено, за това имаме голямата идея веднъж в годината на тази дата да говорим като хора, които имат отношение към България“, обясни президентът Плевнелиев.

Президентите се събраха по темата, свързана с историята на президентството и с България и с намерението всеки да използва своите контакти и познания за доброто на страната, предаде БГНЕС.

Жельо Желев каза, че тази идея е смислена, защото става дума за натрупан опит от страна на тримата президенти и контакти по целия свят, които могат да се използват.

Желев даде пример с практиката на американската администрация, според която открай време се пращат президентите на различни мисии по света, за да свършат работа в полза на страната си.

Росен Плевнелиев добави, че не за всичко е на едно и също мнение с предшествениците си, но това е сигналът който излъчват – българските президенти да имат обща кауза и общи теми, по които да търсят решения. Той заяви, че целта му е срещата да се превърне в традиция и другата година пак да се видят на 22 януари.

#Росен Плевнелиев #Жельо Желев #Петър Стоянов #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »