Корман Исмаилов очаква голям шамар за ДПС и Доган на изборите

Корман Исмаилов очаква голям шамар за ДПС и Доган на изборите
Според Корман Исмаилов оттеглянето на Ахмед Доган от лидерския пост в полза на Лютви Местан е опит за избягване на натрупания негативизъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На предстоящите парламентарни избори ДПС и Ахмед Доган ще получат един от най-големите шамари от избирателите, прогнозира председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Корман Исмаилов.

„ДПС имаше претенцията да защитава правата на всички български граждани, независимо от техния произход, но се случи така, че хората изпаднаха в изолация и капсулация. Много хора оттеглиха подкрепата си за тази партия“, заяви Корман Исмаилов пред Нова телевизия.

Според него оттеглянето на Ахмед Доган от лидерския пост в полза на Лютви Местан е опит за избягване на натрупания негативизъм.

Корман Исмаилов повтори тезата си, че нападението срещу Ахмед Доган е „опит за посегателство върху личността на български гражданин“, и отново подчерта, че такива нападения има и срещу служители на бензиностанции и златарски ателиета.

„Когато говорим за един от най-скандалните български политици, има много интерпретации. Не искам да повярвам, че има някакъв политически сценарий, защото няма напрежение“, коментира още бившият лидер на младежкото ДПС.

„Ако нападателят беше етнически българин, тогава каква щеше да бъде интерпретацията“, попита той.

Корман Исмаилов определи като „резил“ побоя над Октай Енимехмедов от страна на делегатите на ДПС.

„Сигурно преди 5 години, ако това се беше случило пред очите ми, сигурно и аз щях да скоча, за да защитя г-н Доган, защото му имах голямо доверие. Бих го защитил с тялото си от нападение“, призна Исмаилов, който преди беше депутат от ДПС.

Лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство“ обясни, че Октай Енимехмедов е влязъл като гост на учредителното събрание на новата формация на 1 декември.

„В моето слово преди избора обявих, че нашето най-силно оръжие е откритото честно слово, разобличаващото слово. Не вярвам който и да е присъствал на нашето мероприятие да е усетил някаква омраза или нещо подобно“, подчерта Корман Исмаилов.

Според него смяната на върха в ДПС няма да донесе промяна в политиките. Той изтъкна, че това ръководство на ДПС е оставило негативен отпечатък в прехода в България, тъй като в него има най-много бивши сътрудници на ДС.

„Докато не дойде ново поколение, няма да сме чисти пред света. Убеден съм, че ще се случи, защото времето избира своите герои, а днешните политически актьори са неприятни за времето ни“, категоричен е Корман Исмаилов.

Той се оплака от натиск, атаки, репресии срещу активистите на неговата партия по места от структурите и от активистите на ДПС, и то там, където те имат тотална власт.

За референдума Корман Исмаилов заяви, че симпатизантите на неговата политическа формация няма да гласуват, защото „хората масово нямат пълната информация“.

„Посъветвахме тази част, които ще отидат, да пуснат празен плик или да зачеркнат двата отговора като знак на протест, защото в момента са свидетели на подмяна на въпроса“, каза Корман Исмаилов.

#парламентарни избори #Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #ДПС #Корман Исмаилов #НПСД #Народна партия „Свобода и достойнство“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници