ДСБ и „Единство" в общо политическо обединение

ДСБ и „Единство" в общо политическо обединение
Надежда Нейнски основа „Единство", след като напусна СДС във вихъра на скандала за избор на конституционен съдия от парламентарната квота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ и гражданско сдружение „Единство" поставиха началото на бъдещо общо политическо обединение.

Емблематичните за десницата лица – депутатът Иван Костов и евродепутатът Надежда Нейнски, подписаха документ, наречен Единна платформа, предаде БТА.

Предстои да бъдат изградени структури на национално и регионално ниво.

„На днешния ден изразяваме желание за бъдещо обединяване, за заедно явяване на всички избори оттук нататък," обясни Надежда Нейнски, която основа „Единство", след като напусна СДС във вихъра на скандала за избор на конституционен съдия от парламентарната квота.

Лидерът на ДСБ Иван Костов добави, че към платформата могат да се присъединят всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.

По принцип единна формация означава единна партия, уточни Надежда Нейнски, но какво ще бъде името на новото сдружение и как ще се ръководи и регистрира в ЦИК за парламентарния вот, ще бъде решено след дискусия сред привържениците и членовете на ДСБ и „Единство".

На свой ред от ДСБ заявиха готовност да отстъпят водачеството в листите в някои градове на своите партньори.

В края на миналата година най-висшият партиен форум на тъмносините гласува водачите си на листи в повечето големи градове. То изключва разговори със СДС, защото бившите вече съпъртийци на сините и партньорите им в Синята коалиция от ДСБ имали дълбоки разминавания в ценностите с „Раковски" 134.

#ДСБ #„Единство" #Иван Костов #Надежда Нейнски #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници