Кукер оцеля по чудо с 4 рани от нож по главата след банкет

Кукер оцеля по чудо с 4 рани от нож по главата след банкет
Кукерската група на ранения Любомир участва във фестивала на маскарадните игри в Благоевград на 5 януари. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Кукер от Благоевград оцеля по чудо, след като бе намушкан четири път с нож в главата след банкет.

Инцидентът станал към 3:00 часа през нощта срещу неделя в механа „Воденицата" край Благоевград, където кукерската група от „Плаж махала" се събрала по традиция след Сурва, предаде БГНЕС.

След употребата на значително количество алкохол около 2:30 часа сред част от мъжете възникнал скандал, при който 33-годишният Любомир Й. бил намушкан четири пъти с нож в областта на главата.

Три от прободните рани са и от двете страни на шията и една порезна отстрани на главата.

С такси пострадалият кукер е транспортиран до болницата в Благоевград с кръвозагуба, имал и цицина на челото от удар с юмрук или друг твърд предмет.

Веднага пострадалият е настанен в отделението по хирургия и бил подложен на операция, продължила повече от час. По чудо няма засегнати кръвоносни съдове и животът на кукера на този етап е вън от опасност.

Полицаите от Второ РУП в Благоевград веднага са поели случая и след извършения разпит на участниците е задържан 54-годишния К.Р.

Същият отричал да е извършил нападението, но нанесените четири рани с нож говорят, че е целял убийството на колегата си.

Кукерската група участва във фестивала на маскарадните игри в Благоевград на 5 януари.

33-годишният Любомир е вторият пострадал след кукерски банкет в Благоевград. Преди седмица в село Падеш пак след банкет на местната кукерска група бе счупен носа на 28-годишния Д.Х.

Същата нощ са се били и кукерите от жк „Струмско", но нямаше приети в болница.

#кукер #Благоевград #Сурва #нож

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници