6 семейства останаха без дом след като жилищните им изгоряха при пожар

6 семейства останаха без дом след като жилищните им изгоряха при пожар
На място в квартал „Асенов" е пристигнал и кметът на Велико Търново Даниел Панов, след като получил информация от граждани на квартала за големия огън. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Шест семейства останаха без домове, след като трите жилищни бараки, в които живееха, изгоряха във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината.

На място в квартал „Асенов" е пристигнал и кметът на Велико Търново Даниел Панов, след като получил информация от граждани на квартала, предаде Информационна агенция „Фокус".

След първоначалния оглед се предполага, че пожарът е възникнал вследствие ползване на неизправен отоплителен електрически уред.

Бараките се намират върху парцел, който е държавна собственост, а живеещите в тях са работници на бившето предприятие „Победа".

Всички 16 души от общо шестте семейства вече са настанени при роднини и близки. Сред тях има и четири деца от семействата.

Почти цялото имущество и документи на хората са унищожени от пламъците.

В понеделник Панов свиква специална комисия, на която ще бъдат обсъдени необходимите мерки, за да се помогне на пострадалите семейства.

Ще бъде организирана и дарителска кампания в полза на пострадалите, както и за осигуряване на необходимите условия на децата, за да имат възможност да продължат да ходят на училище.

Вече се обмисля  и създаването на специален фонд за временно настаняване и подпомагане на пострадали при бедствия и аварии.

#пожар #жилища #деца #квартал #Велико Търново #кмет на Велико Търново #Даниел Панов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници