Частната фирма „Крон" отговаряла за вътрешната сигурност на форума на ДПС

Частната фирма „Крон" отговаряла за вътрешната сигурност на форума на ДПС
На специална пресконференция, дадена от НСО след покушението над лидера на ДПС Ахмед Доган, Коджейков пососи, че на 10 януари е получил писмно от ДПС по повод форума, в което пишело, че охраната ще извършва фирмата „Крон". Снимка: Канал 3, скрийншот
A A+ A++ A

За вътрешната охрана в НДК на Осмата национална конференция на ДПС се е грижила частната фирма „Крон", заяви шефът на Национа служба охрана (НСО) ген. Тодор Кодейков.

На специална пресконференция, дадена от НСО след покушението над лидера на ДПС Ахмед Доган, Коджейков пососи, че на 10 януари е получил писмно от ДПС по повод предстоящата конференция, предаде директно Канал 3.

В писмото от ДПС са посочили, че фирмата „Крон", която охранява НДК, ще се грижи за вътрешната сигурност на форума.

Коджеков каза, че след получаването на писмото е имал среща с организаторите на конференцията, с които са решили НСО да правят проверки по нужда за опасни вещества на хора, които изгледали съмнително.

Той обаче отказа да посочи колко точно служители на НСО с били ангажирани с форума, заявявайки, че са били толкова, колкото е необходимо.

Шефът на НСО посочи, че след като бъдат прегледани записите от животи предаване и се анализира ситуацията как Енимехмедов е успял да премине и да стигне до Доган, ще може да каже дали е имало пропуски в сигурността на конференцията на ДПС.

Коджейков посочи още, че НСО няма компетенции да прави разследвания, а само да проверава сигнали, получени от МВР, ДАНС и други служби, които имат разследващи функции.

Той добави, че след като е получил писмото на ДПС, веднага е поискал от службите информация дали има притеснения за живота на Ахмед Доган. Отговорът на службите е бил отрицателен.

„Ние сме си свършили работата", категоричен бе Кодейков, акцентирайки, че НСО не орговаря за охраната на събитието.

#„Крон" #фирма #охрана #ДПС #НДК #НСО #покушение #записи #Ахмед Доган #Национална конференция на ДПС #Тодор Кодейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници