ДПС иска да обедини всички демократични партии срещу ГЕРБ

ДПС иска да обедини всички демократични партии срещу ГЕРБ
Според ДПС сегашното статукво на власта в Българие не е способно да осигури изход от кризата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще се бори за алтернативно на ГЕРБ управление, стана ясно от раздадените проекторешения на делегати и медии преди началото на VIII-та Национална конференция на ДПС.

Сбитието ще се проведе в Зала 3 на НДК, като трябва да започне около 11.30 часа, а докладът на лидера на ДПС Ахмед Доган се очаква в 12.40 часа, предаде БГНЕС.

От 16.00 часа Национата конференцията на ДПС ще продължи на закрито заседание, като изборът на председател, на членове на ЦС на ДПС и на членове на ЦКК ще започне в 18.00 часа.

В проекторешенията на ДПС е записано, че "конференцията възлага на висшестоящите органи на партията да провеждат конкретни действия за взаимодействие с всички партии от демократичния спектър и със структурите на гражданското общество за реализиране на алтернативно на ГЕРБ управление, което да възстанови демокрацията в България и да изведе страната от кризата".

В проекта на политическата декларация, която ще бъде приета на конференцията, е записано още, че фундаменталният проблем на българското общество е необходимостта от възстановяване на демокрацията.

Според анализите на ДПС дори в условия на конституционно разписана демокрация е възможно да се реализират авторитарни модели на власт, а възможността за диктатура е напълно реална.

Според ДПС сегашното статукво на власта в Българие не е способно да осигури изход от кризата.

От движението смнятат , че бизнесът в страната няма сигурност, ното предприемаческа мотивация, а България е най-бедната страна на ЕС, с много висока безработица, но с най-висок дял на „сива" икономика.

Сред проекторешенията на конференцията е заложенио организационното укрепване на структурите на ДПС, както и необходимостта да се организира противодействие на опитите на ГЕРБ да приемат дискриминационни закони, в които се ограничава правото на изучаване на майчин език.

От движението визират проектозакона за предучилищното и училищното образование.

От партията на Ахмед Доган смятат, че важните национални приоритети са чистата енергия, биохраните, както и здравният туризъм.

#ГЕРБ #ДПС #Национална конференция #управление #криза #Ахмед Доган #доклад #икономика #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници