Таблетите Surface са 7,6% от всички устройства с Windows 8

Таблетите Surface са 7,6% от всички устройства с Windows 8
A A+ A++ A

Рекламната мрежа AdDuplex публикува любопитна статистика за използването на Windows 8 и Windows RT през януари, като за източник на информацията служат 112 приложения от Windows Store, които съдържат рекламен код на AdDuplex. Според агенцията Microsoft са успели чрез таблета Surface да завземат 7,6% от целия пазар на устройства с Windows 8 и Windows RT. Друг любопитен резултат от изследването е, че само за месец засечените устройства с Windows 8 са се увеличили с 50% от около 5000 до над 7400.

Другият отличен резултат за компанията от Редмънд е, че Microsoft вече има собствен пазарен дял от 8% при всички устройства с Windows 8, което пък я нарежда на пето място. Резултатът е впечатляващ, защото Microsoft още не са пуснали таблетите Surface Pro, а и не предлагат лаптопи и настолни компютри на пазара. Въпреки това те са успели да се изравнят по продажби с компании като Acer, Dell, Asus и Toshiba и изостават сериозно само от HP, които държат 23% от пазара на устройства с Windows 8.

Естествено, тези резултати трябва да се възприемат с известна доза предпазливост, защото са базирани единствено на програми, изтеглени от Windows Store, а някои потребители въобще не използват онлайн магазина на Windows, докато други пък вероятно не са попадали на приложение, съдържащо код от AdDuplex.

http://blog.adduplex.com/2013/01/adduplex-windows-8rt-device-statistics.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници