Манолова настоява поне за следколедни надбавки за пенсионерите

Манолова настоява поне за следколедни надбавки за пенсионерите
Финансовият министър Симеон Дянков посочи, че бюджетът за 2012 г. е завършил с дефицит, дори и той да нареждал страната след Швеция и Германия за бюджетно изпълнение. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Коледни надбавки за пенсионерите може да има само при излишък, потвърди за пореден път министърът на финансите Симеон Дянков.

Той бе запитан от депутата от БСП Мая Манолова защо не е дал на пенсионерите очакваните от тях коледни надбавки, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Дянков посочи, че бюджетът за 2012 г. е завършил с дефицит на касова основа от 350 млн. лв., което нареждало страната след Швеция и Германия за бюджетно изпълнение.

Финансовият министър обаче добави, че въпреки добрия резултат все пак имало дефицит.

„След като създадохте очаквания и измамихте пенсионерите, а сега имате тази възможност, ще им дадете ли следколедни надбавки? След като имате 750 млн. лв. плюс в бюджета, ще дадете ли следколедни надбавки?“, попита Манолова.

„Миналата есен ясно казах, че ако към края на ноември ние сме на излишък, може да се говори за надбавки. Аз не съм популист и затова харчим толкова, колкото имаме“, коментира пък Дянков.

#пенсии #пенсионери #Министър на финансите #бюджет #дефицит #коледни надбавки #БСП #Мая Манолова #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници