11 ликвидирани екстремисти и 30 загинали заложници при щурма на газовата централа в Алжир

11 ликвидирани екстремисти и 30 загинали заложници при щурма на газовата централа в Алжир
Източник от силите за сигурност на Алжир твърди, че сред убитите са двама алжирци, включително и лидерът на групировката Тахар Бен Ченеб, който е известен екстремистки командир в региона. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Най-малко 11 ислямисти са били ликвидирани при щурма на пустинната газова централа от алжирските сили за освобождаването на десетките взети заложници.

В сряда терористична организация „Кръвният батальон" отвлече 41 работници в газов комплекс в алжирската част на Сахара, като плени и 150 алжирци.

От „Кръвният батальон" настояват за незабавното изтегляне на френските войски от Мали, където близка до „Ал Кайда“ ислямистка организация заплашва властта в страната.

Източник от силите за сигурност на Алжир твърди, че сред убитите са двама алжирци, включително и лидерът на групировката Тахар Бен Ченеб, който е известен екстремистки командир в региона, предадоха „Ройтерс" и Информационна агенция „Фокус".

Сред загиналите терористи има трима египтяни, двама либийци, двама тунизийци, един от Мали, както и един французин.

Източникът заяви, че са загинали 30 заложници, като до момента е известна националността само на 15, от които осем са алжирци, двама японци, двама британци и един французин.

#Алжир #заложници #ислямисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници