Кмет се оплака от натиск от ГДБОП – Пазарджик

A A+ A++ A

Кметът на община Септември Петър Бошев твърди, че пазарджишкото звено за борба с организираната престъпност упражнява безпрецедентен натиск върху общинската администрация.

Според Бошев, цитиран от Българското национално радио, в продължение на три месеца спецполицаите са иззели почти цялата оригинална документация, отнасяща се до общинските поръчки и така е блокирана работата на общината.

Според кмета на Септември в основата е частна фирма, която рекетира общината, а служителите на БОП обслужват интересите на бизнесмена Марин Рачев.

„Фирмата има интерес да си получи парите, защото в същото време тя претендира за още огромни суми, тук е разковничето. След сигнала на Марин Рачев пристигат след постановление на прокурора. Как може в един и същи ден да се изготви постановлението и да дойдат службите? Кога се е случвало това? Тука се издава постановлението и веднага идват и действат. И то много агресивно. Неотложен случай. Добре, хубаво, ама какво му е неотложното на случая? И затова просто искам гласност. Това може да грози и някой друг кмет от областта. Не може по този начин да се действа", смята Бошев.

На пресконференция Петър Бошев заяви, че финансовите отношения на община Септември и частното дружество са в съдебно-правен спор по описа на Пазарджишкия окръжен съд и действията на специалните служби в този казус са алогични.

Бошев твърди, че „психонатискът, на който ежедневно са подложени административните служители, нарушава и правовия ред в общината".

Със случая ще бъдат запознати министърът на вътрешните работи и председателят на Националното сдружение на общините.

#септември #Пазарджик #Петър Бошев #ГДБОП #Марин Рачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници