Уволниха Гугушева от спецпрокуратурата заради съмнителни „морални качества“

Уволниха Гугушева от спецпрокуратурата заради съмнителни „морални качества“
Галя Гугушева. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет освободи бившия кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева от позицията й на заместник-ръководител на специализираната апелативна прокуратура.

Кадровиците на Темида се съобразиха с мотивите на Борислав Сарафов, който към момента на избухването на скандала бе неин пряк ръководител, предаде „Медиапул“.

По стечение на обстоятелствата точно преди Гугушева да бъде понижена в редови прокурор, Сарафов бе назначен за заместник главен прокурор.

ВСС прие мотивите на Сарафов, който предложи Гугушева да бъде свалена от ръководния пост заради „съмнения за нейните морални качества, които доведоха до оттеглянето й като кандидат за КС“.

„Не може прокурор да заема ръководен пост, върху който има и най-малка сянка на съмнение“, казва Сарафов в своя доклад до ВСС, който бе внесен през декември в разгара на скандала.

Съдебният съвет обаче отлагаше разглеждането на неговото предложение, докато приключи проверката на изнесените в медиите данни за имотното състояние на фамилията на прокурорката.

„Медипул“ припомня, че в крайна сметка Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) не успя да открие данни за нарушения при работата и личните финанси на Гугушева и не образува дисциплинарно производство срещу нея.

#Галя Гугушева #специализирана прокуратура #Конституционен съд #прокурор #ВСС #Висш съдебен съвет #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници