Найденов изненада депутатите: Не мога да дойда в парламента утре

Найденов изненада депутатите: Не мога да дойда в парламента утре
Министърът на земеделието Мирослав Найденов пристигна неочаквано в Народното събрание, въпреки че беше призован за изслушване по скандала „Дюнигейт“ в четвъртък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието Мирослав Найденов пристигна неочаквано в Народното събрание, въпреки че беше призован за изслушване по скандала „Дюнигейт“ в четвъртък.

От парламентарната трибуна министърът обяви, че „не може да дойде в парламента утре“, защото има планирано посещение на изложението „Зелена седмица“ в Берлин, предаде БГНЕС.

„Тъй като днес имам изслушване в Комисията за борба срещу корупцията по високите етажи в 14:00 часа, моля, заповядайте и задайте своите въпроси към мен там“, обърна се той към депутатите.

С разрешение на председателя на НС Цецка Цачева Мирослав Найденов получи около 10 минути парламентарно време, за да запознае народните представители с хронологията на проблема с обявените за продан парцели до Несебър, които според опонентите му са част от горския фонд и за сделката има съмнения за корупционни практики.

Министърът обяви данни от експертните оценки за сключване на договорите, а всички платени средства и разноски правят крайната цена на спорния терен от 29 дка 1 141 849 лв.

След краткото изложение на Мирослав Найденов от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че то е недостатъчно и предложи изслушването да се проведе следващата сряда и да бъде първа точка в дневния ред.

Председателят на НС Цецка Цачева му отговори, че такова решение може да бъде взето единствено от народните представители, когато се гласува програмата на парламента следващата седмица, и че то зависи изцяло от волята на депутатите.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието #Иван Костов #Цецка Цачева #Дюни #Несебър #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »