Японска авиокомпания спря полетите на всичките си самолети Боинг 787

Японска авиокомпания спря полетите на всичките си самолети Боинг 787
Японската авиокомпания „Ол нипон еъруейз“ (All Nippon Airways) обяви, че спира полетите на 17-те самолета Боинг 787 Дриймлайнър, които притежава. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Японската авиокомпания „Ол нипон еъруейз“ (All Nippon Airways) обяви, че спира полетите на 17-те самолета Боинг 787 Дриймлайнър, които притежава.

Това решение било взето, след като самолет Боинг 787 на авиокомпанията със 129 пътници и осем души екипаж кацна принудително на японско летище, тъй като пилотите установили неизправност в акумулаторното отделение, предаде АП, цитирана от БТА.

Самолетът, изпълнявал полет от Убе в западната част на Япония за Токио, кацнал на летището в Такамацу. При инцидента няма пострадали. Причините за аварията се разследват.

Това е поредният инцидент в Япония със самолет от този тип през последните две седмици.

Американски правителствени експерти разследват какви са причините за малък пожар в отделението за аварийно захранване на празен Боинг 787 на авиокомпания „Джапан еърлайнс“ (Japan Airlines) на летище Лоугън в Бостън, САЩ, изтичане на гориво, което забави полет от Бостън за Токио седмица след първия инцидент, както и други проблеми с най-новия самолет на Боинг, в който са използвани авангардни технологии.

На 9 януари „Ол нипон еъруейз“ отмени вътрешен полет за Токио, след като бордовите компютри регистрирали неизправност в спирачната система. Два дни по-късно бе съобщено за малък теч на гориво и пукнато стъкло на пилотската кабина на други два самолета от същия тип.

„Джапан еърлайнс“ също обяви, че спира временно използването на Боинг 787 за международни полети.

Япония бе първата страна в света, която започна да използва новите самолети. От фирмата производител коментирали, че „в началото на експлоатацията на нов тип самолет винаги могат да възникнат различни технически проблеми“.

#All Nippon Airways #„Ол нипон еъруейз“ #Япония #Боинг 787

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници