Болницата в Ловеч осъди НЗОК за близо 50 000 лв.

Болницата в Ловеч осъди НЗОК за близо 50 000 лв.
Болницата в Ловеч е завела дело срещу НЗОК през 2011 г. за неизплатените суми по клинични пътеки от 2010 г., но без да предявява претенции за лихвите, които възлизат на близо 50 000 лв. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Болницата в Ловеч осъди Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за близо 50 000 лв.

На толкова се равняват дължимите лихви по забавено плащане на оказана болнична медицинска помощ по клинични пътеки на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ за периода от януари до септември 2010 г., предаде БНТ.

Болницата в Ловеч е завела дело срещу НЗОК през 2011 г. за неизплатените суми по клинични пътеки от 2010 г., но без да предявява претенции за лихвите.

Исковата претенция била платена, а делото - прекратено. След това болницата отправила писмена покана до здравната каса за заплащане на лихви за забавяне.

„В началото на 2011 г. заведохме дело в Ловешкия окръжен съд за изплащане на тези дължими лихви към просрочените плащания от страна на касата. Бяха назначени експертизи от икономисти, които провериха всички счетоводни и банкови документи от страна на здравната каса и болницата какви суми са отчитани“, коментира директорът на болницата в Ловеч д-р Тихомир Бенев.

Вещите лица стигат до заключението, че лихвите, които се дължат за забавените плащания, са над 49 000 лв. От касата в Ловеч казаха, че НЗОК ще вземе решение дали да обжалва.

#Ловеч #болница #клинични пътеки #НЗОК #лихви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници