Огромен пожар избухна в сградата на Македонските пощи в Скопие

Огромен пожар избухна в сградата на Македонските пощи в Скопие
Стотици македонци блокираха част от булевардите в столицата Скопие, носейки плакати с надписи „Отпор" и „Груевски = Милошевич; Македония няма демокрация", припомняйки сравнението на бившия президент и лидер на обединената опозиция Бранко Цървенковски. Сни
A A+ A++ A

Пожар избухна в сградата на Македонските пощи в центъра на Скопие.

Стотици македонци блокираха част от булевардите в столицата Скопие, носейки плакати с надписи „Отпор" и „Груевски = Милошевич; Македония няма демокрация", припомняйки сравнението на бившия президент и лидер на обединената опозиция Бранко Цървенковски.

Огънят се е разразил близо до площад „Македония", като е тръгнал от покривната конструкция на пощата в малко преди 16.30 часа местно време, информираха македонските медии, на които се позова БГНЕС.

Летящи предмети летели от всички страни на сданието, а районът около пощата е бил  отцепен.

Изпратени са били повече от 15 противопожарни коли и полицаи, които се опитвали да спасят останалото в сградата имущество. На мястото на инцидента пристигнали и линейки.

Докарани били и водни цистерни, а токът в околните сгради е бил прекъснат. Паяци пък вдигали всички коли, намиращи се в близост до горящата сграда.

„Бяхме на работното си място, когато започна да мирише на изгоряло, а в офиса ни влезе черен дим. От входа започнаха да се чуват викове „Пожар, пожар", сподели служител на Македонските пощи.

Пламъците са достигнали до 20 метра. Според първоначалната информация няма пострадали хора.

Протестите срещу режима на македонския премиер Никола Груевски започнаха през последната седмица на 2012 г. заради незаконния начин, по който мнозинството на Груевски прие в парламента държавния бюджет.

В сблъсъците острадаха опозиционни депутати и обикновени граждани.

Тогава Цървенковски сравни управлението на Груевски с това на сръбския диктатор Слободан Милошевич, който също потъпква основните човешки свободи и налага ужасяваща цензура в медиите.

#площад #сграда #Скопие #огън #пожар #Македония #Никола Груевски #премиер на Македония #ВМРО-ДПМНЕ #Бранко Цървенковски #опозиция #предсрочни избори #плакати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници