САЩ каза „Не!" на космическата станция на Дарт Вейдър

САЩ каза „Не!" на космическата станция на Дарт Вейдър
Режисьорът на "Междузвездни войни" Джордж Лукас позира с имперски войник на филмова премиера в Лондон през 2005 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Администрацията на американският президент Барак Обама отхвърли петицията за построявяването на „Звездата на смъртта" – космическата станция на Галактическата империя, способна да унищожава цели планети, основна част от филмовата поредица „Междузвездни войни".

"Администрацията не подкрепя взривяването на планети. Защо да харчим безброй долари на данъкоплатците за Звезда на смъртта с фундаментален пропуск, който може да бъде използван от междузвезден кораб с един човек?", пише Пол Шоукрос, оглавяващ Отдела за наука и космос в офиса за управление и бюджет на Белия дом, предаде dnevnik.bg

Шоукрос допълва, че проектът за построяването на Мъртвата звезда, вдъхновен от филмовата поредица „Междузвездни войни", би струвал над 850 квадрилиона долара и би бил непосилен.

"Ние работим усърдно, за да намалим дефицита, а не да го увеличаваме", пише още той.

В края на миналата година се появиха множество предложения от фенове на „Междузвездни войни", които смятаха, че реализирането на подобен проект би било в полезна за отбраната на страната.

Тогава Белия дом заявиха, че биха разгледали предложението сериозно, ако получат поне 25 000 подписа. В самата подписка са се разписали над 34 хил. души.

"Вече имаме гигант и това е Международната космическа станция с размерите на футболно поле, която е в орбита около Земята и ни помага да научим как хората могат да живеят и просперират в Космоса за дълги периоди от време", казва Шоукрос.

Той допълва, че администрацията на Белия дом ще продължава да подкрепя космически проекти и дава за пример и двата марсохода, които изучават Марс.

#САЩ #Белият дом #Междузвездни войни #Дарт Вейдър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници