Атанасова настоя прокуратурата да се намеси в случая с лекаря от Дупница

Атанасова настоя прокуратурата да се намеси в случая с лекаря от Дупница
Здравният министър смята, че има измама от страна на д-р Дамов, който подмени кръвните си проби, за да докаже, че не е бил пиян по време на дежурството. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Време е прокуратурата да се намеси по случая с лекаря от болницата в Дупница, поиска здравният министър Десислава Атанасова.

Д-р Атанас Дамов бе обвинен, че е причинил смъртта на жена заради това, че е бил пиян по време на дежурство.

Пробата, дадена от Дамов, обаче се оказала на жена, посочи експертизата на Националния институт по криминалистика и криминология, предаде Дарик.

Според министъра има основания за измама от страна на Дамов спрямо резултатите от изследването, предаде Информационна агенция „Фокус“.

В понеделник говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова съобщи, че в кръвната проба нямало наличие на алкохол и упойващи вещества.

Наблюдаващият прокурор и зам. окръжен прокурор Камелия Стефанова вече е изпратила случая на Медицинския одит към Министерство на здравеопазването за извършване на проверка.

Извършва се и проверка за това какъв е редът за съхранение на кръвните проби в болницата в Дупница и кой е имал достъп до тях.

Директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Любомир Таушански обаче защити Дамов, казвайки, че лекарят има безупречна репутация като специалист по вътрешни болести с 30-годишен стаж и в невъзможно той да е причината за смъртта на жената.

Таушански каза, че жената, която е от ромски произход, е била приета преди пет дни в състояние на кома, с чернодробна и бъбречна недостатъчност. Тя е била на гости в Дупница, където по неофициална информация живее брат й.

Съдебномедицинската експертиза за смъртта на 35-годишната жена от Перник все още не е изготвена, за да се разбере дали има връзка между смъртта й и работата на лекарите.

Жената почина на 7 октомври 2012 г., като тогава от полицията съобщиха, че на дежурния лекар д-р Атанас Дамов е бил направен тест за алкохол и дрегерът е показал 2.47 промила, била му взета и кръвна проба.

#пиян #дежурство #подмяна #жена #кръв #проба #Атанас Дамов #прокуратура #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници