Стив Джобс отлагал пускането на стрийминг аудиоуслуги

Стив Джобс отлагал пускането на стрийминг аудиоуслуги
A A+ A++ A

Малко след представянето на услугата си за стрийминг на аудиосъдържание, Джими Йовайн, който е изпълнителен директор на Beats Audio, сподели със сайта All Things D някои интересни подробности от близкото си минало. Йовайн е работил със Стив Джобс през 2002 г. и 2003 г. и през това време се е опитвал да убеди шефа на Apple, че поточната музика има голямо бъдеще в интернет и че Apple трябва да създаде собствена стрийминг платформа.

Йовайн и Люк Ууд, който е партньорът му в Beats Audio, са се опитвали да убедят Джобс в смислеността на предложението цели три години. Въпреки че напоследък вече има слухове, че Apple подготвя собствена услуга за стрийминг на музика чрез абонаменти, тя все още не е представена и не е ясно, кога ще стане това. Йовайн споделя, че Джобс не е искал да плаща твърде много на издателските компании и стратегията му е била да изчака, за да се съгласят те на по-ниски тарифи.

В същото време обаче Йовайн вярва, че не големите компании са тези, които ще създадат успешни стрийминг платформи, и историята има факти, с които да го подкрепи, тъй като успешните до момента платформи за стрийминг винаги са били създавани от нови компании, а не от вече установени такива.

Цялото интервю на Йовайн можете да прочетете в сайта на All Things D:
http://allthingsd.com/20130110/beats-jimmy-iovine-on-steve-jobs-spotify-and-why-he-can-make-subscriptions-work/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници