Груевски отхвърли призива на опозицията за предсрочни избори

Груевски отхвърли призива на опозицията за предсрочни избори
В събота над 7000 души изпълниха улиците на македонската столица Скопие с искане на оставката на правителството на Никола Груевски и провеждане на предварителни парламентарни избори. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Управляващата партия в Македония на премиера Никола Груевски отхвърли искането на опозицията за провеждането на предсрочни парламентарни избори тази пролет.

В специално съобщение от ВМРО-ДПМНЕ се казва, че само преди година и половина по искане на опозицията са били проведени предсрочни избори, предаде БГНЕС.

„Тези избори бяха проведени в абсолютно честна и демократична атмосфера, което беше потвърдено и от страна на международната общност," се казва в съобщението на управляващата партия.

В него се припомня също така, че тогава лидерът на опозицията Бранко Цървенковски е поздравил управляващите с победата.

От партията на премиера Никола Груевски подчертават, че за последните шест години на три пъти са провеждани парламентарни избори.

Ето защо ВМРО-ДПМНЕ призовава депутатите от позицията да се върнат в парламента и да работят за социалните и политическите права на македонските граждани.

Опозицията напусна парламента в края на декември, когато при дебатите по бюджета се стигна до бой. Депутатите от опозицията и журналистите бяха изгонени от залата, след което бюджетът бе приет единодушно и без дебати.

В събота над 7000 души изпълниха улиците на македонската столица Скопие с искане на оставката на правителството на Никола Груевски и провеждане на предварителни парламентарни избори.

Скандирайки „Ходи си, Груевски!" и „Свършен е!", множеството премина по централните столични улици и се събра пред сградата на националната телевизия, която опозицията обвинява в проправителствена позиция.

Опонентите на управляващите критикуват кабинета на Никола Груевски в провал при въвеждането на необходимите бюджетни съкращения, с които да бъде стопирана растящата икономическа криза в Македония, където безработицата вече е обхванала 31% от работоспособното население.

Опозиционният СДСМ призовава да има предсрочен парламентарен вот, който да се проведе заедно с местните избори.

„Имаме едно-единствено искане - честни и демократични избори. С този режим е свършено," заяви пред множеството лидерът на СДСМ Бранко Цървенковски.

#Македония #Никола Груевски #премиер на Македония #ВМРО-ДПМНЕ #Бранко Цървенковски #опозиция #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници