89% от младите в София щели да гласуват на референдума според Фейсбук анкета

89% от младите в София щели да гласуват на референдума според Фейсбук анкета
По информация на Калин Стоев като причина за желание да се включат в референдума хората са посочили причини като желание да се чуе гласът им и възвръщане на енергийната независимост на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

89% от младите хора в София са готови да вземат участие на предстоящия референдум за развитие на ядрената енергетика, сочат данните от анкетно проучване, направено от Асоциация „Студентско медийно общество" (АСМО).

„Анкетата на АСМО е направена в социалната мрежа Фейсбук, а целта е да се проучат мненията на около 600 000 души на възраст между 18 и 39 години," обясни един от членовете на организацията Калин Стоев, цитиран от БГНЕС.

До момента анкетата са разгледали 370 000 души, а на въпросите са отговорили 650 от тях.

Според временните резултати на АСМО до момента 57,6% от участващите са обявили, че ще гласуват със „за" на предстоящия референдум, а 42,4% - „против". Анкетата ще продължи до 24 януари.

По информация на Калин Стоев като причина за желание да се включат в референдума хората са посочили причини като желание да се чуе гласът им, възвръщане на енергийната независимост и това, че референдумът е отражение на демокрацията.

„Няма да даваме лично мнение дали е добре да се изгражда атомна централа, просто искаме да дадем на хората поле за размисъл," допълни го Иван Владимиров, изпълнителен директор на асоциация.

Според друг член на АСМО – Камен Лисичкин, човек трябва да намери сам нужната му информация, защото иначе се създавали предпоставки за влияние върху избора.

По неговите наблюдения с течението на процеса на дискутиране участниците стават по-информирани, хората не отговарят само с „да" и „не", или че ще гласуват на референдума само за да упражнят правото си на вот.

#Фейсбук #анкета #референдум #ядрена енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници