ГРАО осигури достъп до избирателните списъци за референдума

ГРАО осигури достъп до избирателните списъци за референдума
Избирателните списъци за референдума за развитието на ядрената енергетика на 27 януари са достъпни в сайта на ГРАО от 11 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избирателните списъци за референдума за развитието на ядрената енергетика на 27 януари са достъпни в сайта на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ от 11 януари.

Гражданите могат да проверят своите данни в тях и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване, съобщиха от МРРБ.

Начините, по които могат да го направят, са няколко, най-бързият от които е на интернет адрес http://www.grao.bg/elections/ .

Сайтът предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“.

Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Справки могат да се правят и чрез SMS на номер 18429 и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС.

В текста на SMS съобщението се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Другият начин е чрез стационарен или мобилен телефон. Избира се 0800 1 4726 („0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

#референдум #ГРАО #МРРБ #ЕГН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници