Борисов: Браво за отхвърленото вето

Борисов: Браво за отхвърленото вето
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Oтхвърлянето на ветото на президента Георги Първанов, което той наложи върху промените в пенсионната система, е правилното решение, тъй като реформата е задължителна за цяла Европа.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в петък по повод отхвърлянето от парламента на президентското вето върху Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), съобщи агенция „Фокус“.

„Правилно решение. Пенсионната реформа е задължителна и се прави в цяла Европа“, категоричен беше той.

„Опозицията започва да превръща Конституционния съд в „изтривалка“, смята премиерът.

„За всичките си проблеми ще сезират Конституционния съд. Ами да го сезират“, каза още той.

„С цялото ми уважение към Конституционния съд, благодаря за мъдрите решения, ние винаги сме ги приемали безрезервно, защото там работят добри професионалисти“, коментира Борисов.

„Не мога да се произнеса какво ще каже съдът по простата причина, че не се намесвам в тези дела. Да го сезират. Но това не е начинът, тъй като иначе трябва да обяснят как след 4-5 години ще плащат пенсиите. Те никога не са мислили за това“, каза още премиерът.

„Аз не се интересувам от това какво мисли Станишев. Кои пенсии е увеличил? Аз бях кмет и всеки четвъртък пенсионерите викаха, крещяха пред „Александър Невски“, че са им ниски пенсиите, по времето на Станишев“, добави Борисов.

#Бойко Борисов #премиер #Георги Първанов #президент #Европа #вето #Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване #ДОО #Конституционния съд #Станишев #Александър Невски #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »