България започва строителството на „Набуко" в средата на 2013 г.

A A+ A++ A

В средата на 2013 г. България е готова да започне строителството на „Набуко“ на територията на страната, заяви премиерът Бойко Борисов

По време на приветствието си към участниците в първата за 2013 г. среща на Комитета „Набуко“ Борисов покани всички, които желаят да участват, да се включат, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Ние ще го направим. ЕК е доста сериозно ангажирана, тъй като „Набуко“ бе изваден като основен приоритет. Това е алтернативата, това е възможността за истинска диверсификация. Това е падането на монополите“, коментира премиерът.

Борисов заяви, че България е един от моторите „Набуко“ да се случи, а в средата на годината ще започне и строителството на 424 км от газопровода в страната, тъй като всички документи вече са готови.

Заседанието беше председателствано от икономическия министър Делян Добрев, като участие взеха правителствени делегации от Австрия, Румъния, Унгария и Турция, представители на компаниите инвеститори, Генерална дирекция „Енергетика“ на Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и Международния валутен фонд.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници