Борисов: Пушенето е признак на лошо възпитание

Борисов: Пушенето е признак на лошо възпитание
Премиерът Бойко Борисов излязъл с редица доводи в полза на забраната на тютюнопушенето на публични места. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов излязъл с редица доводи в полза на забраната на тютюнопушенето на публични места, показва стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда.

„От Америка през Бразилия до Европа тенденциите са такива, че все повече тютюнопушенето е признак и на лошо възпитание, на недобросъвестно отношение към здравето“, заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъждането на точката за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места от 1 юни 2012 г., стана ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда в Пловдив.

„И не на последно място, неуважение към околните. Ако искаш да пушиш, ще излезеш пред сградата да пушиш - никой не ти пречи, може да седнеш в градината на ресторанта - ако не пречиш на никого там, в къщи на терасата можеш да си пушиш, в хола можеш да си пушиш, ако искаш да си тровиш жената и децата, това си е право на всеки един. Но в обществените места аз мисля, че е крайно време... Не че съм мислил различно преди две години, когато започнахме тази тема“, обяснил премиерът.

„Дойдоха при нас с доводите, че ще фалират ресторантите, ще фалират хотелите, ще настане ужас. Как не е настанал в Америка, как не е настанал в Бразилия, как не е настанал в цяла Европа? Само при нас веднага настава ужас. От всяко нещо, което тръгне да се прави, настава ужас изведнъж“, казал още Борисов.

„Знам, че да, много хора ще бъдат против, но аз затова и считам, че от 1 юни като символ в Деня на детето, а и започва летният сезон. Тогава времето е хубаво, може да се пуши навън и постепенно хората за два-три месеца ще свикнат с всички тези усилия. Аз съм убеден, че всички вие, които ходите в Брюксел, виждате, че когато отивате там, пушите по-малко. Защо пушите по-малко, Дончев? Защото няма къде да се пуши“, подчертал Борисов в защита на новата мярка.

#Бойко Борисов #Борисов #пушене #тютюнопушене #забрана #публични #места #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници