Махат директора на Агенцията по горите

Махат директора на Агенцията по горите
Причината за отстраняването на Бисер Дачев е, че ИАГ не е реагирала на поредица от сигнали при нарушения със защитени територии. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Директорът на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Бисер Дачев ще бъде освободен от поста до минути, заяви в понеделник следобед министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Найденов, заедно с  премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Нона Караджова бяха в Министерския съвет на среща с представители на екоорганизации във връзка със сделката за дюните, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Причината за отстраняването на Дачев е, че ИАГ не е реагирала на поредица от сигнали при нарушения със защитени територии.

По-рано сутринта в интвервю премиерът Борисов също заяви, че Дачев вероятно ще бъде освободен още в понеделник.

Инж. Бисер Дачев бе назначен за изпълнителен директор на Агенцията по горите на 16 октомври 2009 г., като тогавашният директор Георги Костов стана заместник-министър в Министерството на земеделието и храните, а впоследствие беше освободен и назначен за председател на Селскостопанската академия, откъдето също беше освободен.

#Бойко Борисов #премиер на България #Агенция по горите #Дюни #Несебър #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #Бисер Дачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »