Шефовете на ДКЕВР, НЗОК и Агенцията по храните спестили придобивки в имотните си декларации за 2011 г.

Шефовете на ДКЕВР, НЗОК и Агенцията по храните спестили придобивки в имотните си декларации за 2011 г.
Ангел Семерджиев не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв. м и паркомясто с площ 17 кв. м в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.
A A+ A++ A

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев не е посочил в имотната си декларация за 2011 г. покупко-продажбата на апартамент с площ 168 кв. м в Несебър, показват данни на Сметната палата.

Несъответствия в имотните декларации на близо 300 държавни чиновници разкри проверка на Сметната палата от 2009 г. насам по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

90 са лицата, за които проверките на годишните декларации или уведомления са приключили със заключение за несъответствие.

201 са лицата, за които проверките на встъпителните и финалните декларации са приключили със заключение за несъответствие.

Списъкът ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, както изисква законът.

Сред висшите чиновници с пропуски в имотните декларации за 2011 г. попадат още директорът на НЗОК Пламен Цеков, говорителят на МВнР Весела Чернева и директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов.

Ангел Семерджиев не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв. м и паркомясто с площ 17 кв. м в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.

Пламен Цеков също е пропуснал да спомене в декларацията си ипотека – в размер на 80 000 евро, за която е заложил апартаменти в Лом и Плевен.

Не е посочил и доходите си от друга стопанска дейност в размер на 21 905 лв., както и притежавани имоти - дворно място с площ 460 кв. м в Лом и апартамент с площ 40,10 кв. м във Видин.

Йордан Войнов не е уведомил Сметната палата за лизингово задължение за лек автомобил „Тойота РАВ 4“.

Весела Чернева пък не е съобщила за странични доходи на съпруга си в размер на 13 388 лв.

В списъка на чиновниците с несъответствия в имотните декларации на Сметната палата за 2011 г. присъстват и две съдийки от Софийски градски съд - Анна Кирилова Баева-Курдаланова и Велина Светлозарова Пейчинова-Ташева.

И двете не са декларирали доходите на съпрузите си от странична стопанска дейност: първата - 293 370 лв., а втората - 31 653 лв.

Двама действащи депутати – Асен Агов и Деница Гаджева, също са допуснали пропуски в декларациите си. Агов не е посочил, че съпругата му е придобила дялове в дружество „Агова-Лимитед“ ЕООД, със седалище в София, а Гаджева – 8108 лв. от друга дейност.

Директорът в ДАНС Александър Билев не е декларирал данни за съпругата си - дялове в новосъздадено дружество „Ди Ей Би Консултинг“ ЕООД, а директорът на Столчната дирекция на МВР Валери Йорданов не е декларирал придобиване на употребяван лек автомобил „БМВ 530 Д“.

Главният секретар в Просветното министерство пък не е съобщил пред Сметната палата, че съпругата му се е сдобила с дялове в новоучредено дружество „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.

Според доклада на Сметната палата за 2010 г. ПР директорът на Финансовото министерство Бетина Славчева е подала встъпителна декларация, но не е декларирала употребяваните коли „Опел Корса“ и „Опел Тигра“.

Тогавашният зам.-министър на финансите Боряна Пенчева е подала встъпителна декларация през 2010 г., но не е декларирала притежаван от съпруга й чрез покупка поземлен имот с площ 400 кв. м и сезонна постройка 12 кв. м в гр. Габрово.

В декларацията си за 2010 г. председателят на СЕМ Георги Лозанов е пропуснал да декларира дарен от родителите си апартамент в София с площ 94 кв. м, както и апартамент на съпругата си в София с площ 168 кв. м и употребяван лек автомобил „Мерцедес А 160“.

Георги Стоянов Кадиев, член на БСП, подал встъпителна декларация през 2010 г., но не е декларирал, че съпругата му притежава дялове в „ЕНЕРДЖИ СЪПЛАЙ ГРИЙН“ ЕООД.

Директорът в ДАНС Илиян Цветанов Янкулов не е посочил в декларацията си, че съпругата му е получила като дарение поземлен имот с площ 1730 кв. м, заедно с построени в имота жилищна сграда (66 кв. м) и стопански сгради в хасковското село Мандра.

Друг директор в ДАНС - Красимир Иванов Тошков, също не е декларирал, че съпругата му е получила дарение от ниви с площ 21,5 дка в землището на гр. Цар Калоян.

През 2010 г. зам.-министърът на икономиката Мая Крумова Христова не е декларирала данни за съпруга си, който се е сдобил с дялове в дружеството „АЙ СИ ЕМ ГРУП“ ЕООД.

Зам.-директорът на Националната разузнавателна служба Огнян Асенов Пачев не е декларирал притежаван от съпругата му урегулиран поземлен имот с площ 320 кв. м в с. Гълъбово, Пловдивско.

Според разкритията на Сметната палата за 2009 г. областният управител на София област Красимир Живков не е декларирал придобиване на паркомясто с площ 11,49 кв. м в Поморие.

Красимир Николов, следовател в НСлС, е подал уведомление, но не е декларирал придобити чрез делба поземлени имоти с обща площ 27,3 декара в козлодуйското село Бутан.

Заместник-председателят на Комисията за защита от дискриминация Лало Каменов не е декларирал доходи в размер на 5538 лв. от друга стопанска дейност.

Прокурорът във ВАП Малина Йорданова Ачкаканова-Стоичкова не е декларирала данни за съпруга си, който се е сдобил с употребяван „Мерцедес 230 СЕ“.

Мариета Райкова Йотинска, директор РЗОК – София-град, е подала уведомление за 2009 г. и финална декларация през 2010 г. Пропуснала е да декларира, че през 2009 г. съпругът й е придобил дялове в новоучредено дружество „Макстар Трейд“.

Марияна Николова Дундова, член на ВСС, е подала уведомление, но не е декларирала доходи на съпруга си в размер на 11 708 лв. от друга стопанска дейност.

Милка Миткова Гечева, зам.-началник на ДНСК при МРРБ, е подала уведомление, но не е декларирала 10 639 лв. доходи от стопанска дейност като едноличен търговец на съпруга си.

Митхат Мехмед Табаков от ДПС е подал уведомление, но не е декларирал придобиване чрез съдебно-разделителен протокол на половината от нива с площ 5,126 дка в село Черник, община Дулово.

Надежда Андреева Зекова, съдия във ВКС, подала уведомление, но не е декларирала доходи в размер на 9000 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

Симеон Ананиев Ананиев, изпълнителен директор на „Железопътна администрация“, не е декларирал данни, че съпругата му е придобила дялове в новоучредено дружество „ЛИХВА.БГ“ ООД.

Станимир Цоцов Цоцов, член на Надзорния съвет на НОИ, не е декларирал данни за съпругата си - придобиване чрез дарение от родител при запазено право на ползване на апартамент с площ от 31 кв. м в София.

Стефан Иванов Петров, член на ВСС, не е декларирал, че съпругата му е придобила дялове в новоучредено дружество „ИСМ КОНСУЛТ“ ЕООД.

#Ангел Семерджиев #председател на ДКЕВР #Сметна палата #имотни декларации #Йордан Войнов #директор на БАБХ #Пламен Цеков #директор на НЗОК #Весела Чернева #говорител на МВнР #Асен Агов #Деница Гаджева #Боряна Пенчева #Георги Лозанов #Георги Кадиев #Митхат Табаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"