Отстраниха следователка, разгласила информацията за атентата в Бургас

Отстраниха следователка, разгласила информацията за атентата в Бургас
Преди седмица завеждащата бургаския Окръжен следствен отдел Станелия Караджова заяви в интервю за вестник „24 часа“, че двама души са помагали на атентатора-самоубиец и че се издирва и трети човек, като тя дори цитира и имена. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бургаската окръжна прокуратура е отстранила следовател Станелия Караджова от екипа разследващи атентата в Бургас, съобщиха от прокуратурата.

На 3 януари административният ръководител на Бургаската прокуратура Калина Чапкънова, която е наблюдаващ прокурор по делото, е отстранила Караджова от екипа разследващи следователи.

Причина за отстраняването е разгласената от Караджова информация пред медиите относно хода на разследването на атентата, което не е било съгласувано с Чапкънова и е извършено без нейно съгласие.

Преди седмица завеждащата бургаския Окръжен следствен отдел Станелия Караджова заяви в интервю за вестник „24 часа“, че двама души са помагали на атентатора-самоубиец и че се издирва и трети човек, като тя дори цитира и имена.

Ден по-късно от МВР отказаха да коментират подадената от Караджова информация, като главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че „коментарът е опасен за разследването“.

Заради изнесената информация от Инспектората на Върховната касационна прокуратура започнаха проверка срещу Станелия Караджова.

#главен секретар на МВР #Калин Георгиев #Станелия Караджова #МВР #терористична атака #Бургас #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници