„Лъвов мост" в София пред разрушение

„Лъвов мост" в София пред разрушение
Многобройни дупки има по цялата пешеходна алея на „Лъвов мост". Най-големите и опасните са „обезопасени" с ленти и част от мантинела
A A+ A++ A

„Лъвов мост" в София беше опасан с предупредителни ленти, защото съоръжението крие сериозна опасност за пешеходците.

Многобройни са дупките и по цялата пешеходна алея. Най-големите и опасните са „обезопасени" с ленти и част от мантинела, предаде БГНЕС.

Лъвов мост е един от символите на София и макар че съвсем скоро приключи строежът на метростанцията само на метри встрани, за ремонт на съоръжението не е помислено.

Гражданите от района обясняват, че многократно са подавали сигнали в общината за проблема със съоръжението, но не им е обърнато внимание.

„Би трябвало да те е страх, когато минаваш от тук. Страх ме е, разбира се," признава възрастна столичанка, която преминаваше по моста.

„Аз съм на 65 години и за това време мостът нищо не е направен," добави дамата и призова столичния кмет Йорданка Фандъкова да направи нещо и за пенсионерите, за да може да минават по моста безопасно.

„Преди два месеца съм подала сигнал и мисля скоро пак да подам такъв, защото това е от доста отдавна," заяви друга дама, която често пресича моста и признава, че също очаквала мостът да бъде ремонтиран с изграждането на метрото.

„Страх ни е, но какво да правим, откъде да минем," попитаха учудено две възрастни жени, забързани под дъжда.

Младо момиче, което също преминаваше по моста, пък заяви, че не се страхува. „Минавам всеки ден от тук, знам, че е ужасно, но откъде да мина," пита риторично тя.

#пешеходци #метро #Столична община #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници