Бриджит Бардо плаши с руско гражданство заради два болни слона

Бриджит Бардо плаши с руско гражданство заради два болни слона
Актрисата е категорична, че е готова да поиска руско гражданство и да избяга „от страната, която се превръща в гробище на животни". Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Актрисата Бриджит Бардо, която е известна като ревностен природозащитник, заплаши, че ще се пресели в Русия, ако френските власти не спасят от смърт два слона от лионския зоопарк.

Това стана ясно от открито писмо на Бардо, публикувано в петък – ден след като колегата й Жерар Депардийо получи руско гражданство с указ на президента Владимир Путин, съобщиха световните агенции, цитирани от „Медиапул”.

Актрисата е категорична, че е готова да поиска руско гражданство и да избяга „от страната, която се превръща в гробище на животни".

В писмото става дума за два слона в зоопарка на Лион, които се разболели от туберкулоза.

В края на декември 2012 г. е било решено те да бъдат приспани, за да не предадат заразата на други животни и хора.

Както отбелязва вестник „Монд" по-рано Бардо помолила френския президент Франсоа Оланд да спаси животните, но молбата й останала без отговор.

През 2011 г. Бриджит Бардо написа на Владимир Путин, който по това време беше министър-председател, писмо с благодарности, че е забранил в Русия лова на малки тюленчета.

#Бриджит Бардо #Русия #Жерар Депардийо #Владимир Путин #президент на Русия #Лион #слон #зоопарк #Франсоа Оланд #Президент на Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници