Бразилия искала Боевски за треньор

Бразилия искала Боевски за треньор
Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през месец октомври 2011 г. с 9 кг кокаин и оттогава е в затвор в Бразилия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилия иска българина Гълъбин Боевски за треньор или консултант на федерацията си по вдигане на тежести.

След като получи окончателната си присъда за наркотрафик, ще започнат преговори Гълъбун Боевски да работи от затвора, което трябва да стане до средата на годината, пише вестник „24 часа".

Българинът бил идеален вариант за създаването на силен национален отбор за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Домакините нямат никакъв опит в този спорт, а ще получат 10 квоти в щангите.

По идеята се работи от няколко месеца, вече е взето и мнението на международната федерация. Оттам гледали благосклонно на подобно развитие.

Ако назначат Гълъбин, това ще означава, че присъдата му може да бъде намалена. В Бразилия един работен ден се равнява на два от постановения срок.

Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през месец октомври 2011 г. с 9 кг кокаин и оттогава е в затвор в Бразилия.

Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара, докато Боевски и дъщеря му Сара се готвеха да отлетят през Мадрид за България от летището в Сао Пауло.

На 15 декември 2011 г. бе повдигнато и обвинението му за наркотрафик.

В началото на месец май 2012 г. Гълъбин Боевски получи ефективна присъда от 9 години и 4 месеца затвор от съда в Сао Пауло за трафик на близо 9 кг. кокаин.

Това бе и произнесена на първа инстанция присъда, а максимално щангистът можеше да получи 20 години затвор. Делото срещу него започна на 6 март миналата година.

#Гълъбин Боевски #щанги #вдигане на тежести #Бразилия #наркотрафик #Сао Пауло #Мадрид #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници