Ерик Шмид на мистериозна визита в Северна Корея

Ерик Шмид на мистериозна визита в Северна Корея
A A+ A++ A

Председателят на Борда на директорите на Google Ерик Шмид ще отиде на загадъчно посещение в единствената страна, в която няма свободен достъп до интернет. Според агенция AP Шмид ще посети Северна Корея още този месец. Той ще участва в хуманитарна мисия заедно с губернатора на щата Ню Мексико Бил Ричардсън. Любопитното в случая е, че точно в Северна Корея Google на практика няма никакво присъствие, защото достъпът до интернет е забранен за обикновените граждани.

Официално Шмид ще бъде на частно посещение, но според анализатори може да се опита да подпомогне и бизнеса на Google. Новият лидер на КНДР Ким Чен Ун има имиджа на по-отворен към съвременния свят в сравнение с баща си Ким Чен Ир и дядо си Ким Ир Сен. В новогодишното си приветствие към народа той говори доста за "индустриалната революция", която се извършва в Северна Корея, а наблюдатели констатират, че в последните месеци изолираната държава инвестира все повече средства и усилия в развитието на научен и технически потенциал.

За момента не е ясно какви срещи ще имат Шмид и Ричардсън в Северна Корея, но е твърде вероятно двамата да успеят да се срещнат и със самия лидер Ким Чен Ун, въпреки че САЩ официално не поддържат дори дипломатически отношения със страната. Твърде вероятно е също така Шмид и Ричардсън да лобират за американски гражданин, който съвсем наскоро бе осъден на 10 години в поправителен лагер за шпионаж.

http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gqBQsr0HoEAxofMe8hK-3v5GkDcA?docId=624f23a869cc46f1be68afbc96977083

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници