NTT DoCoMo се готви да пусне телефон с платформата Tizen

NTT DoCoMo се готви да пусне телефон с платформата Tizen
A A+ A++ A

Изданието Yomiuri Shimbun споделя, че японският оператор NTT DoCoMo е сключил договор с Intel, Samsung и още няколко компании да представя на японския пазар първия телефон с платформата Tizen. Ако не помните, Tizen е платформа, базирана на Linux, която е наследник на MeeGo и вече дори сме публикували първото видео на телефон, който работи с нея.

Създателите на проекта смятат, че Tizen е по-добрата алтернатива на Android и iOS, тъй като платформата може да се използва при най-различни устройства - телефони, компютри, таблети и дори телевизори. Очакваме телефонът да бъде представен през тази година, но за момента не разполагаме с повече подробности по темата. NTT DoCoMo е най-големият оператор в Япония с 60 милиона абоната, така че подкрепата му може да се окаже много важна за платформата.

Междувременно Samsung потвърди, че през тази година ще пусне множество телефони с Tizen, a портфолиото с тях ще се променя в зависимост от пазарното търсене. Компанията обръща поглед към платформата в опит да намали своята зависимост от Android, след като Google закупи Motorola.

http://www.businessweek.com/news/2013-01-03/samsung-to-sell-tizen-based-handsets-after-google-motorola-deal

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници