Тази година ще видим резултатите от споразумението между HTC и Apple

Тази година ще видим резултатите от споразумението между HTC и Apple
A A+ A++ A

През ноември HTC и Apple прекратиха съдебните спорове помежду си и сключиха лицензионно споразумение, точните условия на което обаче не бяха анонсирани публично. Сделката, изглежда, е развързала ръцете на тайванската компания и според думи на шефа на HTC за Китай Рей Ям през тази година тя ще положи повече усилия за продуктови иновации. От него разбираме, че след споразумението HTC е променила своята продуктова, търговска и маркетингова стратегия за 2013, а ресурсите, отделени за делата с Apple, ще се използват по-оптимално.

Освен това е ускорена работата по новите проекти и е променен начинът, по който се преговаря с мобилните оператори. Ям споделя и че след сделката с Apple, която е за срок от 10 години, HTC е окуражила служителите си да правят по-големи стъпки напред, което ще помогне за осигуряване на повече енергия за иновации.

Споразумението с американците се отнася за съществуващи и бъдещи патенти, а според анализатори това ще позволи на HTC да насочи инженерите си към създаване на нови функции, вместо към работата по заобиколни решения за избягване на съдебни дела с Apple. Това на свой ред може да доведе до създаването на по-добри устройства с Android от тези на конкурентите, смятат анализатори.

http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aECO&ID=201212290021

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници