Кабинетът с нови коли за 3.65 млн. лв.

Кабинетът с нови коли за 3.65 млн. лв.
Премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев се возят в най-новите бронирани автомобили, с които НСО разполага – „Мерцедес С 600 Гард“, които бяха закупени само преди две години. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

3.65 млн. лв. ще даде Националната служба за охрана (НСО) за 20 нови луксозни автомобила и три пътнически микробуса, става ясно от обществена поръчка, обявена на 27 декември.

Шефът на охраната ген. Тодор Коджейков обясни пред „Труд“, че ще се подменят лимузини, които са произведени преди 15-20 години.

Последните небронирани коли за НСО са купувани през 1998–1999 г., като Кодежейков уточни, че всички търговци на луксозни автомобили ще могат да участват в търга за 20-те нови лимузини.

Отпуснатата сума на обществената поръчка показва, че НСО се е прицелила в марките БМВ и „Мерцедес“.

Премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев се возят в най-новите бронирани автомобили, с които НСО разполага. Те са „Мерцедес С 600 Гард“ и бяха закупени само преди две години.

И двете коли са с надеждна бронировка - т.нар. В7 на купето и В6 на тавана и издържат на куршум, изстрелян от автомат „Калашников“, или на осколки от взривени в близост гранати.

На 18 декември НСО купи без търг брониран мерцедес за 650 хил. лв. без ДДС, като от службата обясниха в обявата за възлагане на поръчката без търг, че купуването на друга марка или модел щяло да оскъпи поддръжката на колата.

От НСО добавиха още, че обявяването на обществения конкурс щяло да разкрие класифицирана информация за сигурността на държавните мъже.

#Национална служба за охрана #Тодор Коджейков #коли #НСО #обществена поръчка #търг #„Мерцедес" #БМВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници