Гафът в речта на президента бил на „Балкантурист“

Гафът в речта на президента бил на „Балкантурист“
Снимката вече не се вижда на сайта на туристическата фирма. Търсачката „Гугъл“ обаче я показва, като уточнява, че е от сайта на „Балкантурист“.
A A+ A++ A

Гафът от Новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев бил на „Балкантурист“, обясниха от БНТ.

Обществената телевизия излезе с позиция по скандала със снимката на планински пейзаж от американския щат Колорадо, като посочи, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист“, където илюстрира текст за курорта Пампорово.

По традиция речта на президента в края на всяка отминаваща година се излъчва минути преди полунощ на 31 декември по БНТ.

В първата си подобна изява от началото на мандата Росен Плевнелиев изненада зрителите с нетрадиционния формат на обръщението си, което беше заснето в библиотеката на Софийския университет, а до образа на президента се сменяха различни кадри от значими събития на 2012 г.

В обръщението си към нацията държавният глава говори и за неповторимата природа на България, но точно този момент беше илюстриран от кадъра с американския пейзаж.

Снимката вече не се вижда на сайта на туристическата фирма. Търсачката „Гугъл“ обаче я показва, като уточнява, че е от сайта на „Балкантурист“ и че е илюстрирала условията в курорта Пампорово, посочва „Дневник“.

Управителят на „Балкантурист“ Недялка Сандалска не е била открита за коментар по казуса, отбелязва още изданието.

„Първото новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е заснето от екипа на БНТ в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии в България. Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на администрацията на Президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия“, уточняват от държавната медия.

БНТ съобщава още, че при изготвянето на клипа подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и пресцентъра на Президентството.

Подчертава се, че са използвани кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на администрацията на президента и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция „Връзки с обществеността“ на Президентството.

Обръщението на държавния глава минути преди настъпването на 2013 година постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ, се казва в съобщението.

#„Балкантурист" #Росен Плевнелиев #Президент на България #БНТ #Новогодишно обръщение #Пампорово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници