Ползите от алкохола по време на празници

Ползите от алкохола по време на празници
A A+ A++ A

Прекомерното пиене по време на празници е вредно за здравето, но алкохолът в малки дози е много полезен, откриха учени от Илинойс.

Спиртните напитки в ограничено количество насърчават загубата на тегло, предаде БГНЕС.

Изследванията показват, че при жените, които пият по две чаши вино на ден, има с 30% по-малка вероятност да достигнат наднормено тегло, тъй като алкохолът стимулира изгарянето на калории.

Освен това той ни прави и по-умни. Установено е, че хората, които пият по литър бира на ден, попълват тест за интелигентност с 40% повече верни отговори.

Освен това замайващите напитки предпазват от пневмония. Полза има и за кожата, особено от червеното вино, което съдържа съединение, предпазващо кожата от вредното въздействие на слънцето.

Алкохолът също така насърчава производството на естроген и други хормони от съществено значение за здравината на костите.

И накрая алкохолът в умерени дози насърчава дълголетието. Сред любителите на виното има по-ниски нива на смъртност, отколкото при обичащите бира или ликьори, показва изследване на специалисти от Харвардското медицинско училище.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници