Попова отказа да помилва Опиц

Попова отказа да помилва Опиц
Официалният отказ на вицепрезидента Маргарита Попова за помилването на Опиц беше изпратен до заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Маргарита Попова отказа да помилва иконописеца Йордан Опиц, осъден на 5 години затвор заради убийството на 25-годишния Мариян Янчев.

Официалният отказ на вицепрезидента за помилването на Опиц беше изпратен до заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, който преди 3 месеца поиска от президента Росен Плевнелиев да се намеси по случая, става ясно от информация на сайта на партията.

В призива си към държавния глава Джамбазки посочва, че от решението му зависи репутацията му на политик и държавник и че в негово лице справедливостта ще намери защитник.

В писмо, изпратено до лидера на ВМРО и подписано от председателя на Комисията по помилването при президента, се посочва, че „молбата за помилване на Йордан Опиц бе разгледана и не са намерени основания за помилване“.

На 10 септември Върховният касационен съд присъди 5 години затвор за Йордан Опиц. Така върховните магистрати намалиха присъдата от 7 на 5 години.

Опиц е осъден за това, че през февруари 2007 година е прострелял смъртоносно Мариян Янчев.

Върховните магистрати преценяват, че той трябва да изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип при общ режим.

#Маргарита Попова #вицепрезидент #Йордан Опиц #Мариян Янчев #Ангел Джамбазки #ВМРО #Росен Плевнелиев #президент #Върховният касационен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »