Плевнелиев сгафи при първата си новогодишна реч

Плевнелиев сгафи при първата си новогодишна реч
В българския сайт за видеосподеляне Vbox7.com се появиха клипове с част от речта на Плевнелиев, а във „Фейсбук“ излязоха хиляди коментари, свързани с президентския гаф.
A A+ A++ A

Първата новогодишна реч на президента Росен Плевнелиев по случай идването на новата 2013 г. породи множество дискусии в социалните мрежи.

В българския сайт за видеосподеляне Vbox7.com се появиха клипове с част от речта на Плевнелиев, а във „Фейсбук“ излязоха хиляди коментари, свързани с президентския гаф, предаде БГНЕС.

Новост бе решението Плевнелиев да отправи новогодишните си пожелания към българите от библиотеката на Софийския университет.

Освен това вървеше колаж от снимки със значимите събития за България от 2012 г., сред които наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца – златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

В последните минути на 2012 г. Плевнелиев описа България като една от най-старите държави в Европа на фона на Царевец и веднага след това на фона на пейзаж на заснежени планински склонове, които потребителите на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от известните Скалисти планини в американския щат Колорадо.

Оказа се, че същата снимка е публикувана и на сайта на „Балкантурист“ в секцията, рекламираща Пампорово, както и на сайта Bulgarica.com, като текстът под нея рекламира Пампорово като модерен ски курорт, разположен в Родопите, планината на Орфей.

В социалните мрежи обаче потребителите разпознали на снимката пейзажа от американския курорт Аспен.

Потребителите на една от най-многобройните групи в социалната мрежа „Окупирай България“ попитаха дали след новогодишната реч на Плевнлиев САЩ са част от България.

Колкото до новаторското решение минути преди идването на 2013 г. президентът да е в библиотека, а не в сградата на „Дондуков“ 2,  някои от потребители определят с думите, че „показват президента от някаква стара хижа“.

#реч #Нова година #снимки #Президент на България #Росен Плевнелиев #гаф #социални мрежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници