Социолог: ГЕРБ в коалиция или извън управлението след изборите

A A+ A++ A

Управляващата партия ГЕРБ няма да бъде на власт сама в следващия парламент или въобще няма да бъде на власт, заяви социологът Андрей Райчев.

„Ако не ме лъже наблюдението, Бойко Борисов започна и ще започне все по-често да се изказва миролюбиво. Ще видите през тези 6 месеца един миролюбив лидер“, каза Райчев в ефира на Би Ти Ви в първия работен ден на новата година.

„Вижда ми се повече от очевидно, че българският народ няма да понесе нова тройна коалиция, но със сигурност мога да кажа – доколкото един социолог може да е сигурен шест месеца преди изборите, че ГЕРБ няма да е на власт сам или въобще няма да е на власт след юли месец“, посочи експертът.

„В политиката реалностите са важни – за да управлява, на Борисов ще му трябват над 100 депутати, а това е невъзможно. Бойко Борисов е Борисов, докато печели“, заяви Райчев.

Социологът коментира и предстоящия референдум и смяната от страна на ГЕРБ на въпроса, на който трябва да отговорят българите.

„България прекрасно може да живее без тази централа и с тази централа. Най-тъпото е да сме ту с нея, ту без нея и това правим вече 20 години, вместо да накараме политиците да се обединят около едно от двете решения“, обясни той.

„Малка страна сме, с раздърпан елит, и ни дърпат така големите. Много е лошо, че обсъжданията се въртят не около въпроса на националното допитване, а около самия референдум“, каза още социологът.

#ГЕРБ #Андрей Райчев #Бойко Борисов #премиер #референдум #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници