Гърция започна 2013 г. със стачка на метрото

Гърция започна 2013 г. със стачка на метрото
От началото на строгите ограничения на разходите през 2010 г. в замяна на заеми на обща стойност над 240 млрд. евро гръцките синдикати организираха десетки стачки, без да получат съществена промяна на строгите мерки. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Гърция започна първия ден на 2013 г. със стачка, парализирала метрото в Атина, заради новите орязвания на заплатите и мерките за строги икономии, които започват четвъртата си година.

24-часовата стачка, от която няма да има сериозни последици за Атина заради почивния ден след празненствата, е организирана като протест срещу приравняването на заплатите на служителите на метрото с тези на останалите държавни служители, предадоха АФП и БГНЕС.

През последните месеци синдикатът на служителите в атинското метро организира многобройни стачки срещу мярката, взета в рамките на новото решение в края на 2012 г. на строги икономии, които бяха наложени в замяна на продължаването на финансовата помощ на ЕС и Международния валутен фонд за Гърция.

От началото на строгите ограничения на разходите през 2010 г. в замяна на заеми на обща стойност над 240 млрд. евро гръцките синдикати организираха десетки стачки, без да получат съществена промяна на строгите мерки.

#Гърция #Атина #метро #стачка #заплати #икономии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници