Цитати на годината в България през 2012 г. (в допълнение към бойковизмите)

Цитати на годината в България през 2012 г. (в допълнение към бойковизмите)
След скандала с номинацията й за КС, ВСС освободи Венета Марковска като зам.-председател на ВАС и съдия и така тя напусна съдебната система. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следва подреждане на някои от най-запомнящите се цитати от обществени личности в България през 2012 г. според журналистите на Novinite.bg, Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.ru.

За цитати от премиерa Бойко Борисов вижте отделната класация на най-запомнящите се бойковизми за 2012 г. ТУК

 

1. „ Ами аз?!"

Съдия Виолета Марковска, неуспяла да положи клетва като Конституционен съдия, след като президентът Плевнелиев прекъсна церемонията заради противоречията около номинацията й.

2. „Ще има резултати, ще отлепя ютията от дъното, защото това точно е в момента националният отбор – ютия на дъното."

Треньорът на националите по футбол Любо Пенев се зарича да възроди отбора.

3. Избрани цитати от министъра на културата Вежди Рашидов:

„Не, мене репортажът не ме радва, защото щях да се зарадвам, не е така в ерекцията на обществото, обществото винаги е едно крайно."

„Няма нищо страшно, пенсионерите ще си ходят по гората, няма да е, цялата гора да изчезне, но трябва да има и съоръжения. Не мога непрекъснато внучките да си ги изпращам в Австрия да се пързалят, излиза ми малко по-скъпо."

„Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа."

„Войните винаги започват в леглото и участват жени, а мирните договори се подписват на маса. (...) Между Ватикана и България кой, кого да победи?! Това малко въпроса ми звучи – дали македонците ще обявят война на Китай и големият проблем е на македонците, че ще ги бият, ще ги бият, но къде ще ги копат, нали – това им е големият проблем – нямат територия". (За дипломатическия скандал между България и Ватикана по повод отхвърлената кандидатура на Кирил Маричков за посланик в папската държава.

4. „Много съм доволен от бившия Главен прокурор Борис Велчев. Поисках от него да осигури необходимия прокурор по делото „Наглите". И той го направи. Благодаря му сърдечно за подкрепата".

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира работата на Велчев.

5. „Може да се изкажете, когато Ви позволя, защото все пак това е диалог."

Журналистката Диана Найденова в ефир.

6. „Не е признак на голямо мъжество мъжете да си мерят километрите."

Строителният министър Лиляна Павлова за разразил се спор между Борисов и Станишев кой е построил повече магистрали.

7. „Ние сме показали, че не се плашим от руснаците – нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме."

Вицепремиерът Симеон Дянков за исканите от „Атомстройекспорт" компенсации в размер на 1 млрд. евро заради отказа на България от строежа на АЕЦ „Белене".

8. „Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си".

Депутатът от БСП Антон Кутев за собствената си партия.

9. „Не знам дали голяма част от тези, които ходиха на протестират, са ходили по планините изобщо - те са трудно достъпни, няма пътища, превземат пасища и ливади."

Земеделският министър Мирослав Найденов коментира протестите на еколозите.

10. „Кажете ми, ако днес приемем "сурогатното майчинство", как утре ще продължим да отхвърляме проституцията, сводничеството, продажбата на бели робини, трафика на хора? С какви аргументи? Че то принципът е един и същ. Бизнес и свобода на договарянето. Защо да не се узаконят направо и те?"

Пловдивският митрополит Николай, осъждайки сурогатното майчинство.

И един външен цитат:

„И преди сме разговаряли с г-н Борисов, той е много ефективен световен лидер. И мисля, че е важно всеки да знае, че той има черен колан по карате, затова внимавайте, когато му възразявате."

Президентът на САЩ Барак Обама се шегува при пристигането на премиера на България Бойко Борисов в Белия дом.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници