Нова снежна вълна връхлетя САЩ

Нова снежна вълна връхлетя САЩ
Втора вълна обилни снеговалежи връхлетя и североизточните райони на Съединените щати. В североизточните щати са паднали от 5 до 10 сантиметра сняг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Втора вълна обилни снеговалежи връхлетя и североизточните райони на Съединените щати.

Националното управление за океанските и атмосферни изследвания съобщи, че в североизточните щати са паднали от 5 до 10 сантиметра сняг, предаде бТВ.

Най-тежко е положението в Нова Англия, където синоптиците очакват снежната покривка да надхвърли 20 сантиметра. Снеговалежите ще стигнат и до щатите Кънектикът, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Роуд Айлънд и Вермонт.

Според официалните данни в момента 64% от територията на 48 щата е покрита със сняг.

Проливните дъждове в щата Мисисипи пък отнеха живота на шестима души. Местно семейство от индиански произход се удави във водите на придошла от пороите река, след като автомобилът им се преобърна в коритото. Пет от жертвите са деца на възраст под 10 години.

Американската брегова охрана пък предприе операция за евакуиране на работниците от петролна платформа на „Шел" в залива Аляска заради силна буря.

Платформата е с 18-членен екипаж и се намира на 43 км от остров Тринити. Силният вятър и големите вълни затрудняват работата на спасителните екипи, съобщи говорител. Скоростта на вятъра в района достига 96 км/ч, а вълните са с височина повече от 7 метра.

Тази година лошото зимно време нахлу в обширни американски територии по-рано от очакваното. Зимните бури обикновено са характерни за месеците след Нова година.

Първата вълна обилни снеговалежи връхлетя много щати по-рано тази седмица. Сняг падна дори в Арканзас, където за първи път от близо век ще посрещат бяла Нова година.

Досега жертвите на тежката зимна обстановка достигнаха 17 души. Много от тях загинаха в катастрофи, причинени от условията на пътя.

#САЩ #сняг #Мейн #Ню Йорк #Кънектикът #Масачузетс #Ню Хемпшир #Роуд Айлънд #Аляска #Мисисипи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници