Почина стюардеса, ранена тежко в катастрофата на летище „Внуково"

Почина стюардеса, ранена тежко в катастрофата на летище „Внуково"
През нощта в събота частите от самолета бяха преместени, което освободи движението по Киевско шосе. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Починала е стюардеса, ранена при катастрофата на самолет Ту-204 на московското летище „Внуково" в събота, съобщи руското Министерство на здравеопазването.

„Травмите на 25-годишното момиче бяха несъвместими с живота. Въпреки усилията на лекарите тя почина," гласи съобщението, цитиранот от ИТАР-ТАСС и БТА.

При катастрофата на самолета на авиокомпанията „Ред Уингс" на борда бил само 8-членен екипаж, като на място загинаха четирима.

Състоянието на останалите трима членове на екипажа, които са настанени в болници в Москва, беше тежко, като всички са с черепно-мозъчни травми, съобщи представител на министерството на здравеопазването на Русия.

Самолетът се разби около 16:30 часа на 30 декември при неуспешен опит за кацане, като излезе от пистата за приземяване, превъртя се до минаващата наблизо магистрала Киевско шосе, разцепи се на няколко места и се самозапали.

През нощта в събота частите от самолета бяха преместени, което освободи движението по Киевско шосе.

В неделя от авиокомпанията съобщиха, че ще изплатят на пострадалите обезщетения в размер на 2 милиона рубли за всеки от загиналите (50 000 евро) и 1 милион рубли за всеки ранен при катастрофата.

„Компанията ще поеме също така разходите по ритуалните услуги, лечението и възстановяването на пострадалите," се заявява в прессъобщение на „Ред Уингс".

#летище „Внуково" #катастрофа #самолет #„Ред Уингс" #Red Wings #Русия #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино