Пилотска грешка в основата на фаталното приземяване на московското летище

Пилотска грешка в основата на фаталното приземяване на московското летище
Около 16:30 часа местно време при кацане самолетът излязъл от пистата за приземяване, преобърнал се върху близката магистрала Киевско шосе, разпаднал се на три части и се самозапалил. Снимка: Россия 24
A A+ A++ A

Пилотска грешка е вероятната причина за катастрофата на руския пътнически самолет Ту-204 на компанията Red Wings на московското летище „Внуково", съобщи официалният представител на следствения комитет Владимир Маркин.

Около 16:30 часа местно време при кацане самолетът излязъл от пистата за приземяване, преобърнал се върху близката магистрала Киевско шосе, разпаднал се на три части и се самозапалил.

„Наказателното дело е заведено за нарушение на правилата по безопасност и експлоатация на железопътния , въздушния, морския и речния транспорт и метрото," заяви Владимир Маркин, цитиран от КРОСС.

На борда на самолета е пътувал само 12-членният екипаж, като трима от членовете му са загинали, а други шестима са били хоспитализирани.

Както вече бе съобщено, излязлата от пистата машина се е подпалила. Огънят вече е загасен и е установено, че на борда е бил само екипажът.

Пътническият самолет Ту-204 на компанията Red Wings е изпълнявал полет по маршрута Пардубице - Внуково и при кацане е излязъл пистата за приземяване.

По нареждане на премиера Дмитрий Медведев е сформиран специален екип за разследване на авиокатастрофата.

Самолетът се е превъртял от пистата на летището, след което се е разпаднал на 3 части на Киевско шосе и се е самозапалил. В резултат на пътната артерия се е образувало голямо задръстване.

Полетите на летище „Внуково" се пренасочват към другите аеропортове в Москва - „Домодедово" и „Шерметиево".

Авиокомпанията Red Wings, на която принадлежи разбилия се самолет, е специализирана в чартърните полети от Русия до Европа. Тя е най-големият потребител на модела самолети Ту-204.

През ноември 2012 г. фирмата, която продава на Red Wings самолети на лизинг, заведе 8 дела за неизплатени дългове от 65 млн. долара.

Компанията е собственост на руския магнат Александър Лебедев.

#летище „Внуково" #самолет #катастрофа #Русия #Ту-204 #Red Wings #Киевско шосе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници