бТВ се оплака на ЕК от „Булсатком"

бТВ се оплака на ЕК от „Булсатком"
бТВ е информирала еврокомисаря за новите технологии и заместник-председател на ЕК Нели Крус за „некоректните действия" на сателитния оператор „Булсатком".
A A+ A++ A

След като потребители се оплакаха от нелоялна търговска практика от страна на бТВ пред ЕК, медийната компания се жалва от „некоректните действия" на сателитния оператор „Булсатком".

бТВ е информирала еврокомисаря за новите технологии и заместник-председател на ЕК Нели Крус за „некоректните действия" на сателитния оператор „Булсатком", съобщиха от bTV Media Group вечерта в петък.

От медията информираха, че и в последния работен ден за 2012 г., не са се договорили със сателитния оператор, който според медийната група все още й дължи пари за разпространението на каналите й.

От bTV Media Group предупредиха зрителите, че от 1 януари пакетът програми с логото на bTV няма да може да бъде приеман от абонатите на „Булсатком".

Скандалът избухна на 22 декември, когато от бТВ спряха сигнала на всичките си канали към „Булсатком" за няколко часа заради неизплатени задължения. От сателитния оператор пък категорично обявиха, че нямат неплатени суми.

След това сигналът бе възстановен, за да не бъдат ощетени абонатите по коледните празници, но двете страни в спора така и не стигнаха до споразумение.

„бТВ е обект на явна дискриминация от страна на „Булсатком", който отказва да излъчва каналите на медията въпреки многократно по-добрите условия в сравнение с тези, които предлагат други български телевизии в мрежата на доставчика," се казва още в официалното становище на медийната група.

От телевизията цитираха и независимо проучване на пазара, според което „Булсатком" укрива абонати.

Преди дни и представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги изпратиха писмо до еврокомисаря Нели Крус с информация за нелоялна търговска практика от страна на бТВ.

Писмото бе изпратено и до председателя на СЕМ Георги Лозанов и до председателят на КРС Веселин Божков.

#„Булсатком" #бТВ #bTV Media Group #ЕК #Нели Крус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »