От „Витоша ски" искали високи такси от другите ски училища

От „Витоша ски" искали високи такси от другите ски училища
Председателят на сдружение „Витошки ски и сноуборд училища" Аспарух Мачирски. посочи, че ски учителите на „Витоша ски", на „Юлен" и на „Бороспорт" ползват нулеви карти, а тези от другите училища трябва да закупят скъпи карти. Снимка: БГНЕ
A A+ A++ A

„Витоша ски" продължава да дискриминира учителите от конкурентни фирми, като ги кара да плащат такса от 800 лева, заяви председателят на сдружение „Витошки ски и сноуборд училища" Аспарух Мачирски.

Мачирски посочи, че тези 800 лева включват и стопанска дейност, въпреки решение на Върховния административен съд от ноември 2011 г.,предаде БНР.

Той добави, че положението е подобно и в другите зимни курорти в страната.

„Тука всичко е доста сбъркано по една проста причина, че няколко човека купиха големите съоръжения в курортите", коментира Мачирски.

Той посочи, че ски учителите на „Витоша ски", на „Юлен" и на „Бороспорт" ползват нулеви карти, а тези от другите училища трябва да закупят карти, които са доста скъпи.

Картата за Банско струва 4000 лева, за Боровец - 2700 лева, а допреди две години за Витоша е струвала 2500 лева.

Според председателя на „Витошки ски и сноуборд училища" обучението по ски като спортно-туристическа услуга не бива да се регулира от спортната федерация.

#„Витоша ски" #такси #карта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници