Русия дава 20 млрд. долара на еврозоната

Русия дава 20 млрд. долара на еврозоната
Русия обмисля да подпомогне еврозоната с 20 млрд. долара, но при определени условия, съобщи говорител на руския президент. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Русия обмисля да подпомогне еврозоната с 20 млрд. долара, но при определени условия, съобщи говорител на руския президент.

„Русия възнамерява при определени условия да мобилизира до 20 млрд. долара, за да подпомогне изпаднали в затруднение държави от еврозоната посредством Международния валутен фонд“, заяви съветник на руския президент Дмитрий Медведев в Брюксел във връзка със срещата на върха ЕС-Русия, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Аркадий Дворкович, специален съветник на руския държавен глава по икономическите въпроси, потвърди желанието на неговата страна да деблокира един първи пакет от 10 милиарда долара, за което Москва вече е споменавала.

Това обещание ще бъде дадено „днес“ по време на срещата между представители на ЕС и Русия, посочи той пред журналисти при пристигането си.

Според него тази помощ фактически представлява пари, които МВФ трябва да възстанови на Русия, но които Москва ще пожелае да бъдат задържани.

„Десетте милиарда са минималният размер на приноса, той може да е по-голям, но не и по-малък“, подчерта икономическият съветник на руския президент.

#Русия #говорител #еврозоната #еврозона #Аркадий Дворкович #съветник #Брюксел #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници